Det tycks bli mer och mer vanligt att man anlitar en mäklare när det är dags att sälja en bostad, i stället för att försöka sälja privat. Det finns fördelar med att ha professionell hjälp längs vägen – man kan till exempel få många bra tips och råd under processens gång och dessutom kan man försäkra sig om att försäljningen går regelrätt till.

För den som funderar på att anlita en mäklare i Helsingborg finns mer att läsa kring vad man faktiskt kan få hjälp med i texten nedan.

Anlita mäklare i Helsingborg för försäljning

Att anlita en mäklare vid en försäljning av en bostad är inget ovanligt, inte heller i Helsingborg. Dom flesta bostadsförsäljningar sker via mäklare och för den som funderar på att sälja sin bostad i just Helsingborg finns som sagt flera fördelar med professionell hjälp. Dess arbete innebär mer än många tror och varje uppdrag innebär vanligen ganska mycket jobb.

Det dessa gör, inför och i samband med en försäljning, är bland annat:

  • En värdering av bostaden
  • Tar reda på information om fastighet/bostadsrättsförening och annat som kan vara bra att känna till
  • Ordnar med fotografering och annons
  • Förbereder och håller visningar
  • Svarar på frågor från spekulanter

Sist men inte minst så ordnar en mäklare med köpekontrakt och andra viktiga dokument och sköter dessutom vanligen all kontakt med både köparens och säljarens bank.

Värdering av bostäder

För den som är nyfiken att se hur bostadspriserna ligger i Helsingborg kan man också anlita en mäklare för att göra en värdering. Det kan man som sagt göra av ren nyfikenhet – kanske för att se om bostaden har ökat eller sjunkit i värde sedan inköpet. En värdering kan såklart också göras om man går i säljtankar – eller om man planerar att låna upp på bostaden och behöver ett underlag till banken.

För köparen

Som potentiell köpare till bostäder i Helsingborg behöver man förvisso inte anlita en mäklare – om man inte själv planerar att sälja sin nuvarande bostad förstås. Däremot kan man kontakta en mäklare för att få hjälp att hålla koll på bostadsmarknaden om man letar efter något speciellt.

Kanske letar man efter en villa i ett familjevänligt område eller en tvårumslägenhet så centralt som möjligt. Hos många mäklare kan man få hjälp att lägga en bevakning, så att man meddelas när ett passande objekt kommer ut till försäljning.