Har du nyligen knutit ett viktigt avtal med en stor kund och vill skicka denna en gåva för att visa din uppskattning? Eller känner du att det är på sin plats att synliggöra dina medarbetare och ge dem ett erkännande för deras hårda jobb den senaste tiden? Oavsett vilket av dessa bägge scenarion som stämmer bäst in på din situation är detta en utmärkt idé! Genom att ge bort företagspresenter till kunder och anställda kan du bygga starka och långvariga affärskontakter samt en positiv företagskultur.

Alla älskar att få väluttänkta gåvor av sina kontakter

En gåva är bara så effektiv som den psykologiska effekt vilken gåvan har på mottagaren. Vi älskar alla att få ta emot en väluttänkt överraskning eller present. Detta gäller oavsett om vi är anställda på ett företag och får en present av arbetsgivaren, eller om vi är kunder till en leverantör som visar uppskattning för våra gemensamma affärer. En enkel gåva kan skapa en känsla av tillhörighet, får mottagaren att bli mer givmild gentemot dig och bygger ett förtroende.

Som du märker finns det flera positiva aspekter av att ge företagspresenter till anställda och kunder. Samtidigt finns det vissa saker som du bör ha i åtanke när du gör detta. Nedan går vi igenom de viktigaste sakerna att tänka på!

3 saker som du bör tänka på när du ska ge bort företagspresenter

Innan du ger dig i kast med att skänka bort företagspresenter bör du tänka på att:

  • Kontrollera om det finns en policy för gåvor. Detta gäller oavsett om du har tänkt ge bort presenter internt på företaget eller till externa kontakter såsom kunder.
  • Planera i förväg. Vissa tider på året är hektiska för dina intressenter, såsom kunder och anställda. Därför bör du planera lite grann i förväg och försöka lista ut när det är en bra tid att ge en viss gåva.
  • Ge bort en personlig present. Personliga gåvor är ofta betydligt mer uppskattade än opersonliga sådana. Därför bör du försöka ge din medarbetare eller kund en gåva som denne verkligen uppskattar. Ett säkert kort är att satsa på ett presentkort som låter mottagaren välja sin gåva.