Har det blivit dags för dig att utföra en badrumsrenovering i Stockholm? I sådana fall har du mycket att stå i och många bollar i luften på en och samma gång. Det finns trots allt mycket att tänka på och badrummet är nog ett av de mest använda men samtidigt åsidosatta rummen i en bostad. Här går vi igenom vad du bör tänka på inför renoveringen!

Tre saker du bör tänka på inför din badrumsrenovering i Stockholm

Vill du renovera ditt badrum? Innan du sätter igång eller anlitar hantverkare som sysslar med badrumsrenovering i Stockholm bör du tänka på att:

  • Det är ett stort och ganska utmanande projekt. Det råder inga tvivel om att det är en hel del arbete involverat i alla typer av renoveringar. När badrummet i ditt hem ska renoveras utgör det inget undantag från denna regel. Detta är en anledning till att många bostadsägare väljer att renovera sitt badrum relativt sällan. Vanligtvis skjuter man upp det tills det helt enkelt uppstår ett akut behov. Men med rätt attityd och kunskap kommer du ofta ganska långt!
  • Planera för projektet och ta höjd för förseningar. Som alla andra större projekt är det viktigt att du börjar i rätt ände. Därför bör du först planera för renoveringen och stolpa upp alla de olika beståndsdelarna samt kostnaderna. Beroende på huruvida du har tänkt att renovera ditt badrum på egen hand eller med hjälp av anlitade hantverkare kan planen se lite olika ut. Du bör även ta med i beräkningen att du kan tvingas vänta i flera veckor på vissa material innan dessa anländer. Därför bör du ta höjd för detta för att inte bli besviken lite längre fram.
  • Bytet av ytskikt är fysiskt krävande och tar lång tid. Vid varje badrumsrenovering i Stockholm är ett av de mest tidsödande stegen avlägsnandet av kakel och klinkers samt uppsättandet av det nya ytskiktet. Det är också ett arbete som är fysiskt krävande och därför bör du helst ta hjälp av ett team av hantverkare. Dessutom behöver du ta hjälp av proffs om du ska byta ut rören eller göra elinstallationer.