Det spelar ingen roll om du har den bästa datorn pengar kan köpa – du kommer oavsett att hamna i en situation då datorn krånglar. Som tur är kan du dock begära att få datorhjälp hemma av proffs som vet hur dessa burkar funkar. De kommer hem till dig och hjälper dig med alla problem som din dator ger upphov till.

Ett av de vanliga problem som supportpersonal stöter på är att kundens dator inte känner igen sin egen hårddisk. Hårddisken är ett lagringsutrymme i datorn där alla dina filer sparas. Därför är det väldigt viktigt att den fungerar för att du ska kunna använda din dator som du har tänkt göra. Men du behöver inte oroa dig om du skulle stöta på detta problem – du kan alltid begära att få datorhjälp hemma med din krånglande hårddisk. Här kommer vi också dela med oss av lite information på ämnet.

Begär datorhjälp hemma för att rädda din hårddisk

Till att börja med kanske du inte vet hur du kan avgöra huruvida det är just hårddisken som strular eller ej? Du kan spara mycket möda genom att veta vilka diagnostiska tester som bör utföras för att ta reda på detta. Ofta kan man nämligen komma tillrätta med problemet utan att faktiskt behöva ersätta hårddisken med en ny.

Men detta kräver att du har viss förkunskap och även lite tid att lägga på testerna. Om du inte känner att denna beskrivning stämmer in på dig gör du nog bättre i att begära att få datorhjälp hemma. Då kommer en tekniker hem till dig och hjälper dig att diagnostisera din hårddisk. Detta är ett väldigt smidigt sätt att få reda på hur det egentligen ligger till.

Det är också viktigt att försöka rädda hårddisken om den skulle bete sig på ett annorlunda sätt än normalt. För datan på disken kan nämligen bli oläsbar och otillgänglig i annat fall. Detta är några av de åtgärder som en tekniker kan använda sig av när du begär datorhjälp hemma:

  • ominstallera hårddiskens drivrutiner
  • kontrollera och åtgärda problem med hjälp av ett mjukvarubaserat reparationsverktyg
  • återskapa och ta backup på data
  • formatera om hårddisken.