Behöver du ett nytt abonnemang? I sådana fall kan det löna sig att jämföra de olika aktörerna på marknaden. Idag finns ett ganska stort urval och genom att se vad olika företagen kan erbjuda, så kan du välja den bästa mobiloperatören just för dig.

Hur mycket surf?

Surf är viktigt för många och priset per GB kan skilja sig ganska rejält mellan olika företag idag. Den bästa mobiloperatören, i det här avseendet, kan erbjuda obegränsad surf till ungefär samma pris som en annan operatör erbjuder ett högre antal GB i månaden. Många av de operatörer som erbjuder låga surfpriser är nyare, medan många av ”drakarna” har lite högre priser.

Att ha mycket surf har blivit viktigare för många de senaste åren. Medan det givetvis fortfarande är vanligt att man ringer och skickar SMS, har det blivit vanligare att man ringer samtal och skriver meddelanden i appar. Det görs då över 3- eller 4G-nätet. Podcasts, videoklipp och musikstreaming är andra saker som gör att många prioriterar mycket surf idag. Exempel på nivåer är:

  • 2 GB
  • 5 GB
  • 10 GB
  • 30 GB
  • Fri surf

Bindningstid

Har man väl hittat den bästa mobiloperatören så kanske bindningstiden inte är något man tänker på särskilt mycket. Dock är det, för många, en ganska viktig faktor att jämföra när man tittar på olika företag. Om det visar sig att man inte är nöjd, är det bra att ha möjligheten att byta.

De allra flesta operatörer kan idag erbjuda ett abonnemang utan bindningstid. Flertalet, kanske till och med de flesta, har inte ens alternativ med bindningstid. De operatörer som har bindningstid är ofta de stora och välkända.

Uppsägningstid

Uppsägningstid är en annan faktor att titta på. Många operatörer som inte har bindningstid har ändå uppsägningstid, till exempel. En vanlig uppsägningstid att se är en månad, men det är många som inte har någon uppsägningstid över huvud taget. Om du är en person som är mån om att det ska vara så flexibelt som möjligt, är den bästa mobiloperatören för dig kanske en som varken har uppsägningstid eller bindningstid.

Utnyttja testa på-erbjudanden för att hitta den bästa mobiloperatören

Kanske hittar du inte den bästa mobiloperatören på första försöket? Det kan vara en fördel att testa på flera olika operatörer – många av dem har nämligen generösa testa på-erbjudanden.