Grus har många användningsområden och ibland behövs stora mängder och ibland mindre, beroende på vad man ska ha det till. För att köpa grus finns flera alternativ – man kan till exempel beställa ett helt lass och få det hemkört till gården men man kan även köpa mindre mängder i en välsorterad byggvaruhandel.

Köpa grus i stora mängder

För den som till exempel ska grusa en hel parkering, anlägga en större trädgårdsgång eller liknande och behöver köpa grus till det finns en väldigt praktisk lösning. Det är att köpa ett helt lass med grus, som levereras hela vägen hem.

Det finns företag som erbjuder detta runt om i hela landet och för att enklast hitta ett sådant som finns i närheten är att söka via internet. Genom att till exempel skriva in ”köpa grus i Sundsvall” eller ”köpa gruslass i Skåne” i sökfältet får man troligen lämpliga träffar och därefter är det bara att kontakta något eller några av företagen för att se vad dom har att erbjuda. Ett tips är att jämföra priserna på grus hos dom olika företagen innan ett helt lass beställs.

Mindre mängder kan köpas på en byggvaruhandel

Ett alternativ för den som behöver köpa grus, men som inte har behöv av ett stort lass, kan i stället besöka en välsorterad byggvaruhandel för att se hur utbudet ser ut där. Hos flera av dom kan man hitta olika typer av grus – alltifrån vanligt gårdsgrus till dekorationsgrus som passar för finare gångar eller rabatter. Dessa kan köpas på säck eller lösvikt beroende på butik så en idé är att besöka några olika för att se vad som finns.

Vad gäller vanligt gårdsgrus säljs det ofta på lösvikt och man kan köpa både små och relativt stora volymer. I ett exempel från en byggvaruhandel där man kan köpa grus på lösvikt nämner man att man kan köpa grus i olika vilken volym man vill. På hemsidan står att man kan fylla till exempel följande:

  • Hinkar
  • Grövre säckar
  • Släpkärra

Behöver man bara lite kan man alltså ta med sig en eller ett par hinkar. Ganska mycket grus får plats i en släpkärra så det är ett bra alternativ för den som behöver en större mängd – men inte ett helt lastbilsflak.