Inred nya kontoret personligt

Tittar du runt på lediga kontor? Om du bor i en större stad som Stockholm eller Göteborg till exempel, så har du en hel del alternativ att välja mellan. En stor del i hur man kan inreda är givetvis den befintliga utformningen och interiören. Samtidigt kan man – nästan oavsett befintlig utformning på lokalen – åtminstone göra det personligt och skapa god trivsel för medarbetarna.

Något som kan göra underverk för ett kontor är växter. Det kan vara svårt att få det riktigt personligt och livfullt stundtals. Växter råder bot just på detta. Förutom att det ger liv till kontoret, så kommer det också att dölja otrevliga dofter – och istället sprida trevliga dofter. Många väljer att köra fullt ut på växter – till exempel genom att skapa hela växtväggar eller ställa in flertalet mycket stora blommor, nästan som träd. Glöm inte att vissa växter dessutom renar luften och ökar luftfuktigheten. Prata med blomsterbutiken för att få råd kring vilka växter som passar bäst för just era önskemål och behov.

I samma tema kan man jobba mycket med tyger och textilier. Precis som växter är det något som kan ge lokalerna en hemtrevlig känsla. Dessutom kommer det med trevliga effekter vad gäller ljudnivåerna. Mjuka mattor och tjocka gardiner kommer att absorbera ljudet, vilket bidrar till att de ljud som väl låter, inte låter lika mycket. Mattor och gardiner kan man ha i princip överallt på kontoret – men särskilt väl kommer det kanske till nytta där mycket folk rör sig.

Vidare är ljuset viktigt. Rätt ljus kan hjälpa kreativiteten och få de anställda att må bättre. Helst bör det vara naturligt ljus i den mån det går.

Som nämnt högre upp i texten hänger inredningen mycket på hur kontoret är utformat. Är det en renoverad industrilokal i Göteborg med betonggolv? Eller en gammal herrgård lite ute på landsbygden? Att titta på relevanta lediga kontor är enkelt. Förslagsvis kan du till en början sondera terrängen genom att söka på nätet. Testa fraser som ”lediga kontor i Göteborg” till exempel (byt ut Göteborg mot din stad, och du bör snabbt få fram en rad relevanta träffar att titta mer på.