Är du studerade och på jakt efter ett roligt, omväxlande och kanske stundtals utmanande extrajobb? Att arbeta med barnpassning i Stockholm kan då vara något för dig! Det finns en stor efterfrågan av tjänsten i dagens stressiga och fullspäckade vardag och kanske blir du räddningen för en familj som verkligen har behov av hjälpen. Här kan du läsa mer om vad jobbet innebär, vilka personliga egenskaper och krav som finns, samt annat som kan vara bra att veta.

Så är det att jobba med barnpassning i Stockholm

När man arbetar med barnpassning kallas man ofta för ”nanny”. Barnflicka är ett ord som ofta användes förr men som är lite missvisande då både tjejer och killar givetvis kan jobba med att passa barn. Jobbet är väldigt omväxlande beroende på vilken familj man jobbar med och när dom behöver stöd och hjälp för att få vardagen att gå ihop.

Den ena dagen kanske man följer barnet till skolan för att den andra dagen hjälpa till att ta tag i läxorna. I regel är man med vid vardagliga aktiviteter och göromål när tiden helt enkelt inte räcker till för föräldrarna.

Krav på anställda

Det finns såklart olika företag som erbjuder tjänster inom barnpassning i Stockholm och med det kan det också finnas olika krav på anställda. För att arbeta med barn är det dock ganska enkelt att förstå att man för det första måste vara lämplig att göra det, och för det andra ha erfarenhet av att ta hand om barn. Kanske har du ett eller flera småsyskon som du tagit hand om som små, eller någon nära släkting? Det kan räcka gott och väl – man behöver inte vara förälder själv för att kunna bli anställd som nanny. 

Nedan följer några exempel på andra krav som kan finnas:

  • Flexibel
  • Ansvarstagande
  • Kunna arbeta minst en dag i veckan

Interna utbildningar

Åtminstone ett av dom företag som erbjuder tjänster inom barnpassning i Stockholm har också interna utbildningar för alla som blir anställda. Man får grundläggande kunskaper inom viktiga områden och man för även utbilda sig inom hjärt-, och lungräddning. Detta för att både den som arbetar ska känna sig trygg men givetvis också för att familjen ska känna att barnen lämnas i trygga händer. Att jobba med barnpassning i Stockholm är inget heltidsjobb men ett perfekt extrajobb för den som till exempel studerar.