Konsumentguide

Att handla på nätet har gått från att vara ovanligt till att bli vardagligt. Det är allt fler företag som väljer att erbjuda handel som en komplettering till den befintliga verksamheten. I och med de trender som finns inom digital användning och mobiltelefoni, är det allt fler som använder telefonen för att beställa varor på nätet. Att gå i fällan och handla av mindre seriösa verksamheter är lätt hänt! Det finns så många butiker att välja bland, att man kan duperas av bra reklam. Ett sätt att undvika dessa utmaningar är att hålla sig till företag man redan känner till. Ett annat är att granska företaget man är intresserad av att bli kund hos.

etrender.se är en av de hemsidor som anstränger sig för att erbjuda information om företag på nätet. Här finns även tester för den som är i färd med att välja mellan olika varor.

Ehandel och transport till hemmet

I och med de många distributionskanalerna som finns tillgängliga har hemleverans blivit någonting enkelt! Det är inte längre svårt eller mödosamt att hitta transportföretag eller ordna med utkörning. Postnord är ett av de företag som hanterar stora andelar av varor som handlas på nätet. Dock har även DHL samt Schenker, UPS och Fedex börjat tampas om kunderna.

När man handlar inom Sverige har man en rad fördelar som konsument. Därför är det många som väljer att helt stanna inom landets gränser. Den som ändå vill hitta bredare utbud kan titta i andra länder som är inom EU. På så vis kan man eliminera problem med moms och tull vilket annars kan förändra priset retroaktivt.

Betallösningar

Vad som kanske går att anse som den största utmaningen för ehandel var tidigare betalfunktioner. Det var svårt att betala på ett säkert sätt. I takt med att det kommit säkra alternativ i form av kortbetalningar, faktura eller andra varianter av dessa, har allt fler valt digital handel framför traditionell sådan. Resultatet har varit tydligt och ehandeln utgör i dagsläget en stor del av detaljhandeln som sker i Sverige såväl som utomlands. Då man inte har möjlighet att titta på varorna i verkligheten innan man handlar, är konsumentinformation och produkttest viktigare än någonsin. Webbplatsen tidigare i denna text har under några år arbetat med att hitta rätt information för att underlätta i stunden när man är på jakt efter produkter via nätet.