Så fort någon nämner orden bubbelplast får upp en bild i huvudet. Du kanske även tänker på ljudet av bubblor som spräcks en efter en. Här får du veta mer om denna plast, när vi går igenom saker som du förmodligen inte kände till om detta förpackningsmaterial.

Alla bubblor är inte lika stora

När du tänker på bubbelplast får du förmodligen en bild i hjärnan av plast med bubblor av en viss storlek. Men trots att en viss storlek på bubblorna är den allra vanligaste, finns det bubbelplast med såväl större som mindre bubblor. Ju mindre bubblan är, desto bättre skydd ger emballaget. Bubblorna klassificeras även utifrån fler egenskaper än bara storleken, nämligen pris, hållbarhet m.m.

Bubbelplast som fastnar

Känner du till att det finns bubbelplast som fastnar på det föremål du försöker skydda med hjälp av emballaget? Klistrig bubbelplast kan fastna på din produkt och på så sätt hålla den säker genom att sitta på plats. Om du inte vill ha detta nivå av skydd, men ändå vill att bubbelplasten ska kunna fast, kan du välja ett alternativ som fastnar i sig själv, vilket ger föremålet inuti det utrymme som det behöver.

Särskild bubbelplast för skydd av elektronik

Man vill förstås skydda sin elektronik från att gå sönder under transport. När det gäller hemelektronik handlar det dock inte bara om att få fram föremålet i ett stycke. Antistatisk bubbelplast kan skydda din tv, laptop, smartphone och annan teknisk utrustning, både från stötar och från statisk elektricitet.

Du kan se vad som finns i kartongen

När du till syvene och sist är redo att packa ett föremål och skicka iväg detta, kan det vara en fördel om du kan se vad som finns i en viss kartong. Du vill ju inte råka skicka iväg fel föremål. Bubbelplast är ett mångsidigt emballage som kan skydda en hel rad olika produkter, samtidigt som du kan se vad du skickar iväg och varför det är viktigt att skydda föremålet.

Du har säkert lite bubbelplast liggandes sedan julen, så varför inte knäppa lite bubblor och dela med dig av din nyvunna kunskap om materialet?