Thatsup är en webbportal som recenserar och presenterar olika restauranger, hotell och evenemang runt om i Sverige. På listan över Malmö catering hittas flera intressanta och ovanliga alternativ. Till viss del alternativ som speglar samhällsutvecklingen med ett större miljötänk. Vad söker du?

Ta hand om matspillet

Ta råvaror som blivit över vid andra tillfällen. Gör något gott av detta och erbjud det både i restaurangen och som catering. En affärsidé som låter lika enkel som genial. Med dagens starka miljömedvetenhet är det positivt att ta vara på råvaror istället för att slänga bort dem. Ett liknande koncept finns för konsumenter via en app. Det är visserligen inte catering men handlar om att ta vara på överbliven mat. Restauranger kan anmäla att man har mat kvar i slutet av dagen och maten kan köpas via appen till halva priset. Detta i matlådor så att restaurangen kan sälja maten i slutet av dagen utan att få nya kunden på serverings delen.

Helt skräddarsytt

Hur vill du ha din catering? Hos denna restaurang finns inte färdiga mallar och paket. Istället har man specialiserat sig på att skräddarsy varje lösning helt efter vad kunden efterfrågar. Prismässigt är det inte det billigaste alternativet men i gengäld kan denna catering utformas helt efter egna behov och önskemål.

Med grönsakerna i fokus

De flesta cateringföretag i Malmö har vegetariska och veganska alternativ. Men det är inte speciellt många som enbart har detta fokus. Ett exempel kan tas från en restaurang i Malmö som både erbjuder luncher, catering och företagsevent. Enligt Thats Up har restaurangen ett ”träffsäkert fokus” där de har grönsakerna minst sagt i fokus.

Rawfood – En trend som växer

Miljötrend och hälsotrend – detta tillsammans blir fördelarna med rawfood. Det är därmed inte konstigt att restauranger med rawfood får allt mer beställningar. Inom detta segment hittas en restaurang som enbart erbjuder rawfood. Här finns exempelvis raw-veganska rätter, vackra raw-tårtor och frukost som man står sig på hela dagen. Testa ett nyttigare alternativ nästa gång – välj rawfood.

Poké Bowls

Ännu en restaurang som nämns på listan erbjuder ”ett mål i en skål”. Egentligen inget nytt men poké maten har minst sagt vuxit i popularitet. Finns både som lunchmål på plats, grab-and-go och catering. Vad är du sugen på idag?