Känns det som att du och din partner jämnt och ständigt bråkar? Kanske handlar det inte ens om stora och viktiga saker utan smågräl om vardagliga saker. Detta är helt normalt, nästan alla par möter konflikter och svårigheter någon eller ett par gånger under relationen. Det är först när det börjar bli svårt att hantera och lösa konflikterna som det är dags att få hjälp. Parrådgivning i Sollentuna kan vara nästa steg för er relation. Det är en slags parterapi som utförs tillsammans med en terapeut. Varför man besöker en parterapeut kan bero på en mängd olika saker, till exempel:

  • Otrohet
  • Misshandel
  • Sexuella hinder
  • Barn
  • Karriär
  • Drömmar
  • Missbruk

Beroende på vad konflikterna beror på kan olika sorters terapi vara lämplig. Oavsett så är det ofta väldigt skönt, för båda parter, att få träffa en utomstående person, själva terapeuten. Då får ni båda möjlighet att berätta om era erfarenheter, hur ni hanterat och upplevt olika situationer och liknande, men samtidigt bli hörd och lyssnad på.

Båda har ansvar i ett par

När man befinner sig i en djup kris och ständigt bråkar om allt och inget, är det väldigt lätt hänt att man skyller ifrån sig. Man tycker att man själv inte gjort något fel utan allt är partners fel. Det är partnern som aldrig lyssnar, som alltid är svartsjuk och som alltid är på dåligt humör. Detta är något som sällan leder till något bra. I ett förhållande är man alltid ansvarig, båda två. Det gäller att även våga se sina egna misstag och svagheter. Om man klarar av det blir det också lättare att förstå sin partner, och vice versa. Genom parrådgivning i Sollentuna kan du och din partner få hjälp med detta. Oavsett vilken sorts problem du och din partner har kan ni ofta få bra hjälp via parrådgivning i Sollentuna. Även om skilsmässa blir aktuellt kan ni få hjälp att få en värdig sådan och kunna fortsätta vara vänner. Att avsluta en lång relation på ett bittert sätt är sällan bra, det kan kännas jobbigt en lång tid efteråt. Parrådgivning i Sollentuna är minst lika bra för den enskilda personen som för själva relationen.