Skärmbyte iPhone

Att tappa sin telefon i marken så att skärmen går i tusen bitar är något av det värsta som kan hända en iPhone-ägare. Om det enbart rör sig om en eller ett par mindre sprickor, och om skärmen fortfarande verkar fungera som den ska, så är det inte alltid som man behöver vidta några åtgärder utan man kan låta det vara. Men om skärmen håller på att gå i sönder helt och det faller ut små glassplitter med jämna mellanrum, eller om fallet gjorde så att skärmen inte fungerar så kan man behöva göra ett skärmbyte på iPhone. Om man ska sälja sin iPhone så kan det också vara en bra idé att först göra ett skärmbyte, om skärmen ser ut att ha ett par repor eller om skärmen ser sliten ut överlag, för att på så sätt höja andrahandsvärdet av sin iPhone. 

Byt skärm på iPhone själv

För den pysslige eller händige personen så kan det smidigaste, och definitivt billigaste alternativet vara att själv göra ett skärmbyte på ens iPhone. Så länge man har någon baskunskap om olika verktyg och hur de används så ska det inte vara några problem att själv byta skärm på sin telefon. Numera är det dessutom både snabbt och enkelt att beställa hem exakt de reservdelar som man behöver från internet. Så länge det inte är originaldelar från Apple som man beställer så brukar delarna vara billiga och leveransen snabb så väl som billig med. Att byta skärm tar sedan faktiskt bara några minuter, men det är viktigt att hålla koll på alla små skruvar under tiden så att de inte kommer bort. Om man är osäker på hur man gör ett skärmbyte på iPhone kan man titta på instruktionsfilmer online. För att göra ett skärmbyte så behöver man följande saker:

  • En iPhone med en trasig skärm 
  • En ny skärm med rätt färg. Priset för en ny skärm brukar kosta mellan 500 och 1000 kronor. 
  • Rätt verktyg. Om man inte har rätt verktyg hemma så kan man beställa ett verktygskit online, vilka brukar kosta mellan 50 och 100 kronor. 

Lämna in för att göra skärmbyte iPhone 

Om man inte känner sig bekväm med att utföra skärmbyte på egen hand så kan man lämna in sin iPhone för reparation hos antingen Apple eller hos en annan reparatör.