Renovering och förnyelse av hus och hem har blivit väldigt vanligt. Många följer alla möjliga trender som kommer och går och står med penseln och hammaren i högsta hugg flera gånger om året. Väggar målas och tapetseras, stora renoveringar genomförs och även golven är något som många väljer att byta ut. Ofta helt i onödan, till fördel för ett lättlagt klickgolv. Det finns flera anledningar till varför man inte bör byta ut sitt golv, utan istället genomföra en golvslipning där möjlighet finns.

Gamla golv är hantverk

I äldre hus och lägenheter finns ofta parkett- eller trägolv som vid första anblick kan kännas både slitna, omoderna och rent av fula. Det man ska tänka på är under den slitna ytan finns ett gediget hantverk som genom golvslipning kan återskapas. Dom gamla golven är otroligt vackra och ger än helt annan känsla än om man väljer att lägga in till exempel ett klickgolv. Dessutom kan kvaliteten på det gamla golvet vara betydligt bättre än om man väljer att köpa ett billigt klickgolv eller liknande.

Bättre för miljön och plånboken

Att genomföra en golvslipning istället för att riva ut det gamla golvet för att lägga ett nytt är betydligt bättre för miljön. Människan konsumerar mer än någonsin och finns möjlighet att återbruka det gamla är det helt klart att föredra. Dagens golvmaterial är inte speciellt dyra men tillverkas i massproduktion och importeras inte helt sällan från andra länder. En golvslipning kräver inga nya material och är dessutom billigare. Har man inte möjlighet att slipa sina golv på egen hand kan man anlita en firma och då täcks arbetskostnaden av ROT-avdraget. Vill man spara in på både miljön och pengarna i plånboken ska man se till att ta hand om det golv som redan finns istället för att köpa ett nytt.

I vissa fall kan det givetvis vara nödvändigt att lägga nya golv, bland annat i dom fall där det finns fukt i materialet. Är dom däremot fullt fungerande men har fått slitningar och märken med åren kan man enkelt fräscha upp olika trämaterial med en golvslipning. Resultatet blir unikt när man bevarar det gamla och dessutom är det mycket bättre för miljön. Maskiner och verktyg som behövs för att utföra arbetet finns att hyra hos olika firmor.