Det är vanligt att man samlar på sig en rad mindre krediter i samband med diverse köp. Det gäller allt ifrån snabba beställningar på nätet till blancolån för en snabb utgift. Genomgående kan man säga att småkrediter har en tendens att fungera snabbt och enkelt när man som mest önskar att de finns. Någonting som utgör en viss baksida av det hela är att man ofta får en räntekostnad som man inte alltid har förberett sig på. Att samla dina små lån kan innebära en ordentlig besparing både på kort och något längre sikt. Hur man går tillväga kan ibland kännas som en djungel men att smala sina småkrediter är ofta värt tiden det tar att sätta sig in i frågan.

Jämför villkor

Varje gång man tar ett lån är det viktigt att sätta sig in i vad det betyder i realiteten. En ränta kan i vissa fall missleda i och med de andra kostnader som tillkommer i aviavgifter, uppläggningskostnader och administrativa poster. Har man ett kreditkort med räntefri avbetalning under en viss period, kan man dessutom snabbt glömma att man behöver betala skulderna snabbt för att kunna vinna på upplägget. Därefter är det inte ovanligt med effektiva räntor på omkring 19 %. Snabbt kan dessa poster växa till att handla om både hundralappar och stora utgifter månatligen.

Genom att samla dina små lån kan du minimera dessa kostnader omgående. Viktigt är dock att man får bra villkor på det lån som skall lösa befintliga krediter. Även om man löser sina småkrediter med ett större lån är det en sak som kommer att visa sig ytterst viktig. Det är att man sedan inte samlar ytterligare små lån. Fortsätter man som tidigare innebär det snabbt att man har ett större lån och dessutom en rad mindre krediter i storlek omkring de man tidigare hade.

Det finns några sidor som jämför lån hos olika banker och kreditgivare. Myloan är en av dessa som med fördel kan användas när man vill lösa smålån. I och med att bara en kreditupplysning görs, behöver man inte heller riskera att kreditvärdigheten påverkas negativt på grund av antalet utdrag.

Här finns en länk till Myloan om att samla dina små lån.