Snabba SMS-lån

SMS-lån är snabba. Det är något som SMS-lånets andra namn avslöjar: SMS-lån kallas även för snabblån. Oberoende av vilken långivare du använder är alla SMS-lån alltid snabba. Som med allt annat här i livet är allt relativt, även för SMS-lån. Det finns SMS-lån som är mycket snabbare än andra. Till exempel kan man få utbetalning på helger och kvällar. Behövs det? För vissa personer kan det vara nödvändigt. Är det bra? Om man behöver ett riktigt snabbt SMS-lån är det så klart bra att kunna få ett sådant. Har man tid att vänta lite finns det dock pengar att spara på att jämföra alla SMS-lånen och inte bara de snabbaste.

SMS-lånen skakade om lånemarknaden

När SMS-lånen kom till Sverige skapade de rabalder. Det fanns både kritiker och förespråkare. Storbankerna ogillade låneformen. Personer som ville få tillgång till pengar snabbt hyllade den. SMS-lånen överlevde och är idag populärare än någonsin. De fyller en funktion även om de är dyrare än till exempel privatlån. Ibland är det just ett mycket snabbt lån man behöver och då kan SMS-lån vara det enda alternativet, man bör dock ta sig någon minut att jämför även SMS-lån så man vet att man väljer det bästa SMS-lånet på marknaden för villkoren skiljer sig mellan olika aktörer.

Hur snabbt kan ett SMS-lån bli?

Hur snabbt SMS-lånet kan bli beror på ett par faktorer: handläggningstiden och hur lång tid överföringen till bankkontot tar. De flesta långivare har en mycket kort handläggningstid för sina lån men vissa är snabbare än andra. Det går att hitta långivare som godkänner din ansökan inom en timme eller till och med snabbare. Vissa långivare har till och med öppet om kvällen och på helgen. Förutom handläggningstiden beror snabbheten på hur lång tid det tar innan pengarna kommer in på bankkontot. Det i sin tur beror på vilken bank du har. Om du har samma bank som långivaren kommer pengarna in på en gång, oavsett om det är vardag, kväll eller helg. Många SMS-lån kan betalas ut till flera av de större bankerna. Om du har en annan bank än långivaren kan du få pengarna samma dag om utbetalningen görs innan 13-14-tiden på dagen. Däremot går det då inte att få pengarna utbetalda på kvällen eller på helgen.

Nackdelar med snabba sms-lån

De snabba sms-lånen är inte alltid de billigaste. Genom att bara jämföra snabba SMS-lån utesluter du många potentiella lån ur jämförelsen. Om du behöver lånet riktigt snabbt kanske du inte har något alternativ men om du kan vänta lite finns det pengar att spara på att välja ett annat lån. Om du har möjlighet att vänta på ett privatlån är det också billigare än SMS-lån.