Catering är väldigt populärt men trots det finns några nackdelar att se upp med. Har man otur kan det bli väldigt dyrt och man kan dessutom råka ut för en oseriös firma. Bara i Stockholm finns hundratals firmor som erbjuder catering och det är därför viktigt att man är noggrann att jämföra både priser och referenser innan man anlitar en. För att vara säker på att få den tjänst du söker inom catering i Stockholm, finns etablerade företag som Bromma deli.

Prisfrågan bör avtalas direkt

Om man väljer första bästa cateringfirma man hittar kan det bli en kostsam historia. Catering kan vara både billigt och dyrt och det finns flera saker som avgör priset. Vilken typ av mat är såklart en punkt som påverkar priset, samt vilken typ av råvaror firman använder sig av. Just därför ska man alltid själv se till att be om offerter så att man kan jämföra priserna och vad det faktiskt är man kommer att betala för. Kanske är det värt att betala en slant extra för bra råvaror men för den sakens skull ska man aldrig behöva betala ett överpris. Jämför noggrant innan du går vidare.

Välj rätt cateringfirma

Oseriösa företagare finns överallt och troligen också inom catering. Planerar man att beställa mat från en cateringfirma är det därför viktigt att man kollar upp den i förväg. Speciellt i Stockholm kan det vara enkelt för oseriösa företagare att komma undan eftersom utbudet av nya kunder är så stort. Man ska såklart kolla upp firmor som är aktiva även i andra städer än just Stockholm också, eftersom dom trots allt kan finnas var som helst. Be gärna om referenser eller fråga runt bland vänner om bekanta om dom har några erfarenheter av catering. Välj en firma du känner att du kan lita på och tveka inte att ställa frågor om du undrar över något.

Beräkna kuvert

När man inte lagar maten själv är det svårt att reglera mängden mat som kommer att serveras vid tillfället. En del firmor som erbjuder catering tar i i överkant och serverar mängder med mat, så pass att det ofta blir över. Andra ligger precis på gränsen vilket gör att gästerna kanske inte vågar ta för sig eftersom det ser snålt ut på faten. Även om man beställer mat för antalet personer som förväntas dyka upp så är det alltså svårt att veta hur mycket (eller lite) mat det faktiskt är.