Stiftpennor med tryck är en uppskattad profilprodukt. Det är perfekt att ge som give-away till kunder eller samarbetspartners, och det ger dessutom ert varumärke exponering för en lång tid framöver. Detta samtidigt som produkten, kanske till skillnad från vissa andra profilprodukter, är tydligt användbar för mottagaren. Pennor slängs dessutom sällan iväg – snarare kan de byta ägare ganska många gånger under ett par år. Om ni planerar att göra stiftpennor med tryck till en del av ert sortiment av profilprodukter finns det ett par saker som är bra att tänka på. Till exempel:

  • Är den miljövänlig?
  • Betalar ni ett marknadsmässigt pris?
  • Exponeras ert varumärke på ett bra sätt?

Överväg pennor i miljövänligt material

Att välja miljövänliga produkter är viktigt för många, såväl som för företagare som för kunder. Den som vill att ens varumärke ska vara förenat med detta kan välja stiftpennor i organiskt material – till exempel organisk bioplast eller bambu. Många leverantörer kan även erbjuda pennor som redan är återvunna i material som papper eller rPET.

En svensk återförsäljare menar att den bästa pennan för miljön uppfyller tre kriterier:

  • Tillverkad i Europa
  • Gjord av återvunnet material
  • Stor refill som ger särskilt många meter skrift.

Att era stiftpennor med tryck är bra för miljön kan även innebära att det är bra för exponeringen av ditt varumärke.

Stiftpennor med tryck – betalar du marknadsmässiga priser?

Det finns många återförsäljare och leverantörer på marknaden, med ganska stora variationer inom priser. Att betala ett marknadsmässigt pris betyder inte nödvändigtvis att man betalar det lägsta priset. Till exempel är pennor av bambu eller organisk bioplast sällan de billigaste pennorna man kan köpa, men de kan likväl vara marknadsmässigt prissatta.

Det bästa sättet att kontrollera om priset är okej är att tala med flera aktörer för att jämföra. Glöm inte att kontrollera att produkterna är lika varandra i alla avseenden, så att prisjämförelsen faktiskt blir rättvis.

Exponera varumärket och konceptet på bästa möjliga vis

Hos de flesta leverantörer finns det möjlighet att anpassa pennornas utseende i precis den grad man önskar. Vilket intryck stiftpennor med tryck med er logga på ger beror bland annat på följande:

  • Vilken färg, eller vilka färger, ni använder.
  • Vilket material era stiftpennor med tryck är gjorda av.
  • Kvalitet – fungerar den som den ska?