Ett balkongräcke är precis vad det låter som: ett räcke som är särskilt framtaget för en balkong. Räcket är tänkt att skydda de personer som vistas på balkongen och förhindra att dessa faller ner från densamma. Men det betyder inte alls att balkongräcket behöver vara simpelt och tråkigt – du kan faktiskt göra mycket för att integrera räcket i fastighetens design.

Här dyker vi på djupet i denna fråga och berättar varför du bör välja ett balkongräcke i smide!

Därför är ett balkongräcke i smide överlägset andra räcken

Det finns många olika material att välja bland när du ska införskaffa ett nytt räcke till din balkong. Några exempel på populära materialval är plast, aluminium, trä, glas, rostfritt stål och smidesjärn. Vår personliga favorit när det kommer till just ett balkongräcke är smide. Låt oss förklara varför så är fallet!

  • Smide har en klassisk och tidlös känsla. När du ska köpa ett räcke till din balkong bör du absolut inte välja bort smidesjärn som material det första du gör! Ett balkongräcke i smide ger nämligen en klassisk känsla och hela räcket andas helt enkelt tidlöshet. Tyvärr kostar ofta dessa räcken lite mer än balkongräcken av vissa andra material. Men vår bestämda uppfattning är att de ändå är ett givet och överlägset val!
  • Stål är ett tryggt men lite tråkigt val. Ett räcke till balkongen behöver förvisso inte alltid vara extraordinärt och jättekomplicerat sett till designen. Men vi tycker faktiskt ändå att stål är ett tråkigt val även om det är ett tryggt sådant. Okej, det är vackert, hållbart och gör sig bra i de flesta miljöer. Men vi känner att ett balkongräcke bör ha en själ och lite av ett eget liv, och då passar tyvärr inte stål in som materialval. Däremot stämmer ett räcke i smide väldigt väl in på denna beskrivning!
  • Glas kan vara trevligt men går lätt sönder. Ett annat populärt materialval är glas. Glaset gör det möjligt att se igenom räcket i bägge riktningar och kan därför användas för att inte skymma en trevlig utsikt. Men även om det finns vissa varianter av glas som är mer hållbara än andra kan ett sådant balkongräcke ändå bli en dyr historia. Risken är nämligen stor att du kommer behöva byta ut räcket i framtiden på grund av att det har gått sönder!