Adidas grundades i Tyskland på 1920-talet, fast namnet Adidas kom till först på slutet av 1940-talet. När man tänker på Adidas så ser nog många de tre ränderna framför sig som är ikoniska för just Adidas. Adidas skor är några av de mest köpta skorna världen över när det kommer till sportskor, men idag designar Adidas många olika sorters skor samt kläder till både vardags och till sport. Dessutom finns det både skor och kläder till alla sorters sporter som man kan tänka sig. För dem som gillar en sportig look eller en aktiv livsstil så är ett par Adidas skor ett givet inslag i garderoben. 

Betydelsen av de tre ränderna på Adidas skorna

När Adidas började producera sina skor, så var ränderna framför allt till för att ge skorna extra stöd och öka deras funktionalitet. Vid den här tiden hade skorna bara två stycken ränder. Värt att komma ihåg är att Adidas skor framför allt användes under sportsammanhang i början. När de två grundarna av Adidas, bröderna Adolf och Rudi, gick skilda vägar efter ett gräl så valde Adolf att patentera ränderna och för att vara säker på att hans bror inte skulle kunna använda sig av en liknande logo så valde Adolf att patentera två, tre, fyra samt sex stycken ränder. Han bestämde sig senare på att satsa på tre ränder. Idag känner alla igen de ikoniska tre ränderna som pryder i princip alla Adidas skor och många av märkets andra produkter med. 

Varför skorna från Adidas är så populära

Med tiden har Adidas som märke verkligen växt och de producerar nu allt från skor till träningsredskap, vardagskläder och träningskläder samt accessoarer. Oavsett om man letar efter ett par skor att bära till vardags på jobbet, eller ett par stilrena skor som passar ute på klubb eller ett par fotriktiga träningsskor så har Adidas breda och stora utbud något för alla. Dessutom är det idag många som väljer Adidas skor enbart av estetiska skäl, och valet av skor har ingenting med sport att göra. Här är några vanliga anledningar till varför Adidas skor är så populära:

  • Unika designs
  • Ökar ens träningsresultat
  • Praktiska
  • Passar till sportaktiviteter men även till vardags 
  • Trendiga