Att vara en bra föreläsare är en konst, det vet alla som någon gång varit på en gripande föreläsning. Ofta är det inte helt enkelt att sätta fingret på vad det var som gjorde föreläsningen så speciell, utan det är framförallt känslan som föreläsaren förmedlar som stannar. En bra föreläsning är därför ett otroligt bra utlärningssätt, oavsett vad det handlar om. Den som besitter tekniken kan nå ut med sitt budskap till publiken, även om föreläsare ofta har en begränsad tid. En bra föreläsare ser till att underhålla publiken och gör föreläsningar till ett roligt sätt att ta till sig information. Den som upplevt en bra föreläsning vet också att den information man fått under föreläsningen ofta stannar länge, eftersom föreläsaren gjorde ett stort intryck.

Medieföreläsning

Pelle Thörnberg erbjuder en medieföreläsning som en del av medieträning. Som nämnt kan föreläsningar ge stort intryck, och kan därför vara bra att använda sig av för att lära ut. Företag som vill utbilda personal inom mediekommunikation bör därför använda sig av detta. Vanligast förekommande är en heldagskurs, där första halvan av dagen består av föreläsning. Till hjälp används filmer för att illustrera exempel och för att styrka föreläsningens innehåll. Publiken får lära sig bland annat hur viktigt det är att använda media, och får en inblick i dess många olika delar. Dessa inkluderar nyhetsvärdering, svarsteknik, yttrandefrihet, sätt att tala och göra pressmeddelanden, vilka alla används i olika mediestrategier. Under andra halvan av dagen ligger fokus på intervjuer. Här ges kunskap om hur man ska bete sig när man blir intervjuad och vad man bör tänka på under intervjun. För att sammanfatta, kan den som bokar in Pelle Thörnberg som föreläsare förvänta sig:

  • Underhållande föreläsning med illustrativa filmer
  • Kunskap för att använda media
  • Tekniker för att tala och svara rätt i media

Referenser som föreläsare

Med en lång karriär har Pelle Thörnberg lyckats utbilda många företag i medieträning, bland annat företaget Grönlunds som erbjuder körkortsutbildning och VEAB: Växjö Energi. Under de 30 år som Pelle varit aktiv i medievärlden har han hållit i många föreläsningar. Tack vare stor erfarenhet hålls hög standard på föreläsningarna, som kan vara en del av medieträning om så önskas. Några som var mycket nöjda med föreläsningen var Värnamo Kommun där Pelle föreläste under deras mediedagar. Malin Svensk informatör för kommunen, kommenterade följande: “Efter några timmar med Pelle har vi fått många goda idéer och handfasta tips kring vår mediehantering.Pelle gläntade på verktygslådan. Nu är det upp till oss att använda verktygen.”