Mountainbike - skydd som rekommenderas

Om man vill hålla på med sporten mountainbike räcker det inte att köpa en mountainbike cykel. Du behöver en del skydd för att vara säker på att du är säker ute i terrängen. Om man skaffar alla skydd kan man slappna av bättre och ta ut svängarna. Det är jobbigt att behöva vara rädd för att skada sig när man kör mountainbike. Om du har skydd tränar du bättre och om du ramlar med din mountainbike är skadorna mindre. Alla proffs använder sig av skydd, mountainbike är inte en riskfri sport.

Mountainbike – Handskar

Ett skydd som är nästan självklart när man tränar mountainbike är cykelhandskar. Att du kan styra bra och säkert är det viktigaste i sporten mountainbike. Om du halkar av styret riskerar du att skada dig mycket. Handskarna hjälper dig både att få grepp och skyddar dina händer om du ramlar. Handflatorna är det naturliga sättet att ta emot sig när man faller. Detta gäller också om man ramlar när man håller på med mountainbike. Av den anledningen är handskar viktiga. Med adrenalinet svettas man mer och kan tappa grepp om styret till sin mountainbike. Med handskar har du både bättre grepp och bättre skydd.

Mountainbike – Hjälm

Att ge sig ut med sin mountainbike utan hjälp är bara dåraktigt. Ditt huvud är den viktigaste delen av din kropp att skydda. Av den anledningen är det jätteviktigt att ha hjälm när man kör mountainbike. I och med att sporten mountainbike är såpass snabb och riskfylld krävs hjälmar för att undvika missöden. Hur skicklig du än är finns risken att du ramlar med din mountainbike. Se då till att du har en hjälm så att du inte skadar dig för livet. Hjälmar som är anpassade efter mountainbike ser ofta lite annorlunda ut. De flesta täcker mer av huvudet.

Mountainbike – Övriga skydd

Det finns många skydd som behövs när man håller på med mountainbike. Vissa av skydden för mountainbike har vi redan räknat upp i texten innan. En annan sak som är viktig att skydda är dina ögon. Om du inte ser perfekt kommer risken för att du skadar din på din mountainbike att öka. Av den anledningen bör man använda sig av visir eller glasögon när man kör mountainbike. Då undviker man att flygfän flyger in i ögonen samt att man får grus och annat som skymmer sikten. Att ögonen irriteras när man är mitt uppe i sitt race på sin mountainbike är livsfarligt.