Medietränaren Pelle Thörnberg har både många strängar på sin lyra och många års erfarenhet av arbete inom media. Han arbetar, förutom som medietränare, även som moderator och föreläsare. För den som önskar en intressant och givande föreläsning som har med just media och bemötande att göra, finns han tillgänglig för bokningar enligt önskemål.

Så arbetar Pelle som föreläsare

När Pelle Thörnberg går in i sin roll som föreläsare bjuds deltagarna på intressanta och verkliga historier om hur andra både har lyckats och misslyckats i sina mediemöten. Som föreläsare tar han upp några av dessa exempel, samt visar många olika filmexempel på hur det kan och har sett ut.

Syftet med föreläsningen är bland annat att deltagarna, tack vare innehållet, ska blir starkare och mer säkra i sina möten med journalister och media. Man kan säga att man får lära av andras misstag och framgångar – hur man ska och inte ska göra i mötet med en journalist eller annan medieperson.

Som föreläsare behandlar han bland annat följande ämnen:

  • Nyhetsvärdering
  • Svarsteknik
  • Yttrandefrihet
  • Mediestrategier

Kort föreläsning eller längre kurs

Pelles föreläsning kan läggas upp beroende på vad du som kund har för olika önskemål. Själva föreläsningen har samma innehåll oavsett och pågår i ca 90 minuter men man kan också välja att boka in en hel dag för att ta del av en enklare medieträning, där deltagarna bland annat får delta i intervjuträning.

Ett annat alternativ är att välja en tvådagarskurs där deltagarna verkligen får lära sig medieträning på ett mer djupgående sätt. Här kommer både medietränare och föreläsare Pelle Thörnberg att vara på plats och deltagarna får genomföra presskonferensövningar och intervjuträning för att på ett bättre sätt kunna möta och prata med journalister på ”rätt” sätt.

Referenser

Pelles medieföreläsning har referenser bland annat från Ale kommun och Växjö Energi AB, där dom förstnämnda skriver att dom fått uppleva ”hård träning framför kamera” för att bli bättre på att nå ut med sitt budskap. Även det andra företaget skriver i sin referens att man deltagit i en ”intensiv och individuell träning framför kamera”.

Vill du veta mer eller boka Pelle Thörnberg som föreläsare går det bra att kontakta honom via hemsidan, där alla kontaktuppgifter finns. Detsamma gäller även för den som är intresserad och vill veta mer om han övriga tjänster.