Om du vill förbättra dina skolresultat, få tips och inspiration för dina studier och framtidsdrömmar, och få personlig stöttning och återkoppling i olika ämnen, då är läxhjälp något för dig. Med hjälp av en egen studiecoach kan du nämligen få både generellt stöd i dina studier, och specifika utmaningar inom ett ämne du vill utvecklas ännu mer inom. Studiecoachen utgår alltid ifrån dig som elev, och är noga med att sätta upp tydliga mål som ni sedan arbetar mot. På så sätt kan du både bli peppad och stimulerad till att lära dig på djupet, istället för att stressplugga inför prov och sedan glömma kunskapen fort efteråt.
Flexibla tider och möjlighet att träffa studiecoachen online, hemma eller kanske på biblioteket
Eftersom läxhjälpen utgår från eleven så gör såklart också schemat det! Passar det dig bäst att träffa din studiecoach en vardagskväll, dagen du har sovmorgon på schemat, eller i lugn och ro på helgen? Toppen, då säger vi så! Att skapa rutiner och vanor kring studierna kan låta lite enformigt och tråkigt, men det är det bästa sättet att få sina läxor gjorda —och i längden leder det till bra resultat. Ju mer omständigheterna kring läxläsningen kan gå på rutin, desto mer fokus kan ligga på själva innehållet.
Kontinuitet och uppföljning med samma studiecoach, förutsatt att ni trivs ihop förstås!
Att få arbeta en längre tid tillsammans med sin studiecoach kan göra otroligt mycket för motivationen och utvecklingen. Genom att få stöttning av samma coach blir läxhjälpen mer än bara studierna, eftersom det ger möjligheter till återkoppling och feedback om elevens utveckling. Det i sin tur stärker självkänslan, och självförtroendet får sig en kick, vilket förstärker motivationen. Med detta sagt, så ska du förstås trivas bra ihop med din studiecoach. Om inte, så får du byta. Konstigare än så är det inte!
Tre tips för att få bättre resultat med studierna
- Skapa rutiner kring läxläsningen! Sitt på samma plats, vid samma tid. Då blir det lättare att komma igång. Om du inte får lugn och ro — testa att säga till föräldrar, syskon och kompisar att du inte vill bli störd, för nu är det fokus som gäller (om du inte behöver fråga om hjälp förstås!)
- Sitt inte för länge! Precis som kroppens andra muskler så blir hjärnan trött efter en stunds ansträngning, och måste få en paus. Sitt hellre en liten stund varje dag, än ett maratonplugg en dag i veckan. Det kommer både kroppen, hjärnan och studieresultaten må bra av!
- Se till att du har en trevlig studieplats! Stökiga miljöer blir lätt distraherande, och detta gäller både pappershögar, urdruckna te-koppar och störande ljud. Städa på din pluggplats, ha inte mer än dina läxuppgifter, pennor och en vattenflaska med dig. Se också till att du får ordentligt med ljus där du sitter, så att ögonen inte behöver kisa.